Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MS fjerner Windows-sjekken

Microsoft slipper nå detaljerte instruksjoner for hvordan brukerne kan fjerne «ring hjem»-funksjonen i Windows. Men de anbefaler det ikke.

Windows XP validering
Microsoft har måttet tåle mye kritikk etter at de slapp sitt WGA – Windows Genuine Advantage-program. Selskapet blir beskyldt for både spionering, lureri og for å utgjøre en sikkerhetsrisiko for brukerne.

Sterk kritikk mot WGA

WGA er et program som sjekker om du har installert Windows med gyldig lisens på PC-en din. Det er ikke obligatorisk å installere, men Microsoft kategoriserer det likevel som en kritisk oppdatering på linje med tetting av store sikkerhetshull i Windows.

Kritikerne mener at dette er uetisk og at Microsoft opererer under falskt flagg. De som laster ned WGA, får ikke på noe tidspunkt beskjed om at programvaren er frivillig å laste ned.

Lar deg avinstallere

WGA består av to deler. Den delen som har skapt mest bråk, er WGA Notification. Den pinger Microsoft hver gang PC-en starter på nytt. Heller ikke dette får brukerne noen beskjed om, og mange føler at dette er et brudd på privatlivets fred.

Nå slipper Microsoft selv en trinnvis instruksjon for hvordan man fjerner WGA notifications. Imidlertid gjelder denne bare for pilotversjonen av programmet. Microsoft vil ikke ta på seg noe ansvar dersom brukere forsøker å avinstallere den oppdaterte WGA-versjonen ved hjelp av instruksjonene.

Endrer ikke praksis

Microsofts utspill kommer som svar på at stadig flere små utviklere har sluppet cracks eller workarounds for WGA. Selskapet vil imidlertid ikke slutte å kamuflere WGA som en kritisk oppdatering, eller endre sin autentiseringspraksis.

Microsofts syn er at piratversjoner av operativsystemet er til skade for både brukere og selskaper som leverer programvare.

Slik avinstallerer du den første WGA-versjonen

Kilde:
News.com

Stikkord: windows