Annonse


Nå kommer kjendisvarsling


Kjendis-SMS går ut på at folk som observerer en kjendis sender inn SMS til en sentral. Deretter varsler sentralen alle brukerne av tjenesten om hvor kjendisen er å finne, i følge fædrelandsvennen. Tjenesten vil være landsdekkende, og lanseres under Quartfestivalen.

Kjendisene selv liker den nye tjenesten dårlig dårlig. Datatilsynet oppfordrer dem til å gå til anmeldelse.

– Som vennevarsling

Mannen bak, Venndøl Arnstein Jeppestøl, mottar pengestøtte fra Aetat fra prosjektet. Han ser ingen betenkeligheter med kjendisvarslingen.

– Dette er vel ikke stort verre enn om man treffer en venn på gata og sier: «Jeg så Mette-Marit rundt svingen der», sier han til fvn.no

Annonse


– Dypt uenig

Kjendiser Fædrelandsvennen har snakket med, er skeptiske til tjenesten. Radiovert Espen Thoresen Hværsaagod er langt i fra enig med Jeppestøl.

– Det denne oppfinnerfyren sier er at hvis du er så dum at du har hatt noe med media å gjøre og etterpå våger deg ut av hus, så må du finne deg i slik behandling. Det er jeg dypt uenig i. Dette er jo ren overvåking, sier Thoresen Hværsaagod til fvn.no.

Heller ikke skuespiller Axel Hennie liker tjenesten. Han lanserer en ny plan.

– Jeg ønsker meg en paparazzi-varsling hvor intelligente mennesker kan innrapportere plageånder. Så kan de andre ukule folka bruke denne kjendisvarslingen, sier han.

– Anmeld varslingen

Datatilsynet sier at det er lite de kan gjøre for å stoppe kjendisjakten. De oppfordrer likevel folk som blir plaget av tjenesten til å melde den til politiet.

– Det vil nok være fort gjort å tråkke over noen grenser i forhold til loven om privatlivets fred. Det er i så fall politi og domstol som må ta stilling til dette, sier Gunnel Helmers i Datatilsynet til fvn.no

Kilder:
Fædrelandsvennen – fvn.no
Fædrelandsvennen – fvn.no