Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Egen antivirus for IE

Nå får Microsofts nettleser en egen virusbeskyttelse ? helt uavhengig av Windows.

Selskapet Greenborder har utviklet en teknologi som plasserer Internet Explorer i karantene. Dermed kjører nettleseren i et sikkert miljø, skjermet for angrep utenfra.

Helt isolert

Ondsninnet programvare kan startes, men koden berører ikke operativsystemet. Teknikken brukes av mange antivirusprodukter, og er blant annet kjent som « sandbox» (sandkasse).

– Du kan bokstavelig talt gå til hvilken som helst nettside. Selv om den er full av fæle greier, vil Greenborder holde den isolert fra maskinen din, sier markedsjef Jim Fulton i Greenborder til News.com.

Sletter skumle endringer

Internet Explorer er fortsatt verdens mest populære nettleser, med over 90 prosents markedsandel. Dette på tross av at den i følge ekspertene også er den mest usikre. Mange har sammenlignet den med en sveitserost, full av hull. Og så snart ett hull er tettet, dukker et nytt gjerne opp.

I Grenborder-miljøet vil alt det gale skje, uten hindringer. For eksempel vil du kunne starte programmer som potensielt vil ødelegge maskinen din. Men alt startes i et lukket miljø, og når du er ferdig med å surfe er det bare å trykke på « visk ut»-knappen. Dermed blir alle endringene slettet.

Fulton advarer likevel mot falsk trygghet. For det er et faktum at mange hackere bruker psykologi framfor teknikk for å få deg i fella. Og god, gammeldags luring kan ingen teknologi beskytte deg mot…

Stikkord: programvare