Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Windows-vennlig Linux

Den siste versjonen av Xandros Desktop Linux er sluppet. Den skal appellere til selv lite avanserte Windows-brukere.

Linux vs. Windows
Xandros Linux-distribusjon blir av enkelte Linux-entusiaster kalt «Linux med støttehjul» fordi programvaren i utstrakt grad retter seg mot Windows-brukere med begrensede PC-kunnskaper.

Jobb med Windows-dokumenter i Linux

Nytt i Xandros 4.0 er blant annet at det inneholder applikasjoner som kan lese og skrive på Windows-drivere, samt at det importerer brukerinnstillinger fra Windows. Dermed kan en PC-bruker fortsette å arbeide med sine Windows-dokumenter, selv om man har gått over til å kjøpe Linux.

Xandros går langt i å gjøre Linux mer attraktivt for det kommersielle markedet. Deres målgruppe er først og fremst bedrifter som vil oppgradere fra Windows NT/2000.

Lavterskeltilbud for nybegynnere

For vanlige hjemmebrukere vil en grunnleggende versjon ha en veiledende USA-pris på ca. 250 kr, mens fullversjonen vil koste 500 kr. Tidligere Xandros-brukere får oppgradere for en mindre sum. En bedriftsversjon vil være klar til høsten.

Xandros har vært opptatt av å skape et lavterskeltilbud for å gjøre Linux mer attraktivt for den jevne PC-bruker. Nå vil markedet gi sin dom om hvorvidt de har truffet blink eller ikke.

Kilde:
News.com

Stikkord: linux, windows