Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Skrinlegger nytt filsystem

Det nye filsystemet WinFS er nå lagt på is. Dermed forsvinner en mye omtalt del av Windows Vista.

Med det nye filsystemet skulle brukeren slippe å forholde seg til hvor filene på harddisken ligger. Med et sinnrikt databasesystem skulle man enklere enn før kunne holde styr på musikk, film, tekstdokumenter osv. Ideen var å kvitte seg helt med dagens fil-og mappehierarki og tenke innhold framfor plassering og navn.

Mer orden

Nå er dette skrinlagt på ubestemt tid. WinFS vil ikke komme i den første utgaven av Windows Vista, som ventes like over nyttår. Men resultatene av arbeidet med det vil bli gjort tilgjengelig for utviklerne, så helt dødt er det ikke. Og elementer av filsystemet vil finne veien inn i flere nye Microsoft-produkter som kommer.

I tillegg fungerer Vista stort sett på samme måten uten WinFS. Det er ikke lenger nødvendig å forholde seg til hvor filer ligger. Et effektivt søke- og organiseringssystem sørger for at du har alle bilder, musikkfiler og videofiler samlet.

Lansert, relansert og gravlagt….

WinFS har hatt en berg- og dalbaneaktig historie. For to år siden ble det kuttet fra Longhorn, som var arbeidstittelen på tidlige versjoner Vista. Året etter gjorde filsystemet comeback med brask og bram, foran en lansering av Vista som skulle vise seg å bli svært forsinket.

Så seint som i forrige uke ble hele fem kurs på TechEd-seminaret i Boston viet filsystemet, med tilhørende bravur fra Microsofts representanter. Bet2a-versjonen av filsystemet skulle etter planen ha kommet i løpet av juni.

I helga ble det klart at filsystemet ikke finner veien inn i Windows Vistas liikevel. Quentin Clark, som er sjefen for prosjektet, går så langt som til å si at det ikke eksisterer mer. I det minste ikke i sin nåværende form.

Kilde:
BetaNews.com

Se også:
Digi.no

Stikkord: windows