Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stopp Windows fra å ringe hjem

Microsoft har fått mye pepper fordi deres Windows Genuine Advatage «ringer hjem» og sladrer på PC-brukere. Nå kan du stoppe det.

Windows XP validering
Enkelte bloggere har sammenlignet Windows Genuine Advantage med spionvare, fordi programmet ringer hjem daglig for å fortelle Microsoft hvorvidt PC-brukeren besitter en lovlig versjon av Windows eller ikke.

Hindrer WGA i å ringe

Micosoft har tidligere beklaget at de har gitt for dårlig informasjon, og har nå lovet å endre ringerutinene til WGA, slik at applikasjonen bare ringer hjem hver 14. dag.

Dersom du fortssatt syns dette er for mye, har selskapet Firewall Leak Tester har sluppet et verktøy som heter Remove WGA. Dette hindrer WGA fra å ringe hjem.

– Ingen anstendig grunn

– Når WGA har sjekket operativsystemet ditt og fått bekreftet en lovlig kopi, er det ingen anstendig grunn til at de skal fortsette å sjekke systemet ditt hver gang du booter, sier selskapet som en forklaring på hvorfor de slipper verktøyet.

Windows Genuine Advantage består av to deler: WGA validation sjekker at du har lovlig Windows på PC-en, mens WGA notifications er satt opp for å mase på brukere som etter Microsofts mening ikke har lovlig Windows.

– Brudd på personvernet

Det er WGA notifications som ringer hjem hver dag. Dette har fått PC-brukere i harnisk over potensielle sikkerhetsrisikoer og brudd på personvernet. Remove WGA fjerner bare WGA notifications, da WGA validation er obligatorisk i en del andre nedlastinger fra Microsoft.

Her kan du laste ned Remove WGA

Edit: Fredag morgen var sidene til Firewall Leak Tester tatt ned. ITavisen vet ikke om dette skyldes for mye trafikk, eller andre omstendigheter.

Kilde:
Eweek

Stikkord: internett, windows