Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ras av HD-produkter

I løpet av året vil stadig flere HD-produkter komme på markedet. Vi vil få se HD DVD-opptakere og spillere som kjører både HD DVD og Blu-ray.

Per Ervland
Stadig flere produsenter varsler at de vil løse formatproblemene for filmentusiaster ved å lansere spillere som støtter både HD DVD og Blu-ray. Sist ut er Samsung, som hittil har vært en av de sterkeste støttespillerne for Blu-ray. Tidligere har også LG Electronics varslet at de vil komme med en slik spiller.

HD DVD-opptaker til 22 000

Samsung varsler at de er i gang med sin toformatsspiller, med sikte på lansering rundt årsskiftet 2006/2007. Selskapet har imidlertid ingen planer om å produsere rene HD DVD-spillere.

Samtidig annonserer Toshiba, selskapet bak HD DVD-teknologien, at de vil slippe en HD DVD-opptaker på markedet i Japan allerede i juli. Den harddiskbaserte opptakeren vil få en pris i Japan på ca. 22 000 kr.

Sony forsinket igjen

Sony på sin side, må nok en gang annonsere at deres ventede Blu-ray-spiller er forsinket. Spilleren er blitt utsatt flere ganger, nå sist til 25. oktober. Dette skaper spekulasjoner i bransjen om at Sony ønsker å utsette lanseringen til etter PlayStation 3, slik at de kan bruke den nye konsollen til å skape blest om Blu-ray-teknologien.

Kilder:
IDG.se
Engadget
Reuters

Stikkord: lydogbilde