Virus Windows orm

Annonse


Ormen Bagle kryper igjen

Virus Windows ormI november 2005 så vi tre store ormeutbrudd da Bagle, Mytob og Sober hadde utbrudd rett etter hverandre. Nå er en ny variant av Bagle, kalt Beagle, på trappene.

– Jeg elsker deg

Beagle-ormen spres i en passordbeskyttet zip-fil, i e-poster der det gjerne står «I love you» eller «To the Beloved». Avsenderadressene er som vanlig falske, slik at det kan se ut til at e-posten er sendt av en du kjenner.

Dersom du kjører zip-filen, ser det ut til at du bare får en feilmelding. Imidlertid pakker filen seg ut og dropper en kopi av ormen i roten av C-drevet. Deretter prøver ormen å ødelegge det du har installert av sikkerhetsprogrammer.

Slem liten mark

Når Beagle har installert seg, vil den forsøke å knytte seg til en webserver for å oppdatere seg selv. Den installerer også en rootkit og sender seg selv på e-post til alle adresser den finner i PC-en. Den ultimate hensikten er å gjøre PC-en din om til en zombie som kan fjernstyres av den som har laget ormen.

Annonse


Tusenvis av e-poster infisert med Beagle er allerede stoppet i Skandinavia. I første omgang ser det ut til at Norge og Danmark er hardest rammet, mens Sverige slipper billigere unna.

ormen bagle

Kilde:
Digi.no

Annonse