Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Pirater til krig mot platebransjen

Nettstedet Defective by Design står bak en kampanje for å oversvømme plateselskapssjefer over hele verden med telefoner på St. Hans.

jolly roger pirat
Det er kanskje like greit om sjefene i de støre plateselskapene tar seg en langhelg på fredag 23. juni. Da har nemlig nettstedet Defective by Design planlagt å få brukerne til å oversvømme kontorene deres med telefoner.

Gir deg direktenummeret til sjefen

Alle nettstedets brukere blir oppfordret til å registrere seg før den store dagen. De vil så få tilsendt direktenummeret til sjefen for et plateselskap eller en rettighetsorganisasjon i sitt område.

– Med bare 480 samtaer på ett minutt hver kan de få bruke hele arbeidsdagen sin til å høre hva vi syns om dem. De dytter DRM på oss, nå dytter vi tilbake, heter det i appellen.

USA får piratparti

Defective by Design tar også til orde for å endre betydningen av DRM, fra Digital Rights Management til Digital Restrictions Management.

Samtidig har USA fått sitt første piratparti, The Pirate Party of The United States. I partiprogrammet ligger det løfte om å endre opphavsrettlovene og styrke personvernet på nettet.

Kilder:
Defective by Design
Wired

Stikkord: fildeling, internett