Annonse


Saksøker MySpace for 186 millioner

På MySpace kan man dele alt fra bøker, musikk og filmer til horoskoper og fotoalbum med venner, eller for den saks skyld hele verden. Tjenesten har blitt svært populær – også i Norge. Med over 80 millioner registrerte brukere er MySpace.com verdens tredje største nettsted.

Kontakt med 19-åring

Men ikke alle i dette nettsamfunnet er like hyggelige. Det fikk en 14 år gammel jente fra Texas oppleve. Hun ble skal i følge politiet ha blitt utsatt for et overgrep av en fire år eldre gutt hun traff der.

Moren har nå gått til søksmål mot tjenesten, og forlanger 30 millioner dollar (om lag 186 millioner kroner) i erstatning.

– Penger viktigere enn barn

– MySpace er mer opptatt av å tjene penger enn å beskytte barn på nettet, sier morens og datterens advokat Adam Loewy til avisen Austin American-Statesman.

Annonse


19-åringen som skal ha forgrepet seg på jenta er også saksøkt. Han fikk kontakt med jenta via MySpace i april, og fulgte opp med tallrike e-poster, telefonsamtaler og til slutt kjøreturer og kafébesøk.

– Ingen kontroll

I følge politiet, som arresterte 19-åringen 19. mai, skal overgrepet ha skjedd i 19-åringens bil på en parkeringsplass i Austin. Dermed er det en straffesak parallelt med det sivile søksmålet som moren har reist.

I søksmålet legges det vekt på at MySpace ikke kontrollerer om opplysningene folk oppgir om seg selv er korrekte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse