Fujitsu kamsport-robot

Annonse


Roboter fra Microsoft

Fujitsu kamsport-robotDet vil trolig gå en stund før vi får se roboter med Microsoft-logo i butikkene. Foreløpig har Microsoft bare laget programvaren som skal styre de framtidige robotmodellene, og ser ikke ut til å ha ambisjoner om å lage dem selv.

Ny avdeling

– Vi håper på å kunne levere grunnlaget for at folk skal kunne lage robotapplikasjoner, slik at andre igjen skal kunne lage både programvare og maskinvare, sier direktør Tandy Trower i den helt ferske Microsoft-avdelingen Microsoft Robotics Group.

Miccrosoft finansierer i tillegg Center for Innovative Robotics ved Carnegie Mellon-universitet. Universitetet har arbeidet med roboter i flere år, og regnes som en pioner på området.

Drømmer om mekanisk hushjelp

Den nye Microsoft-gruppa skal primært jobbe med roboter på hjemmeplan. Industriroboter og avanserte roboter til tekniske oppgaver er det ingen mangel på.

Annonse


Drømmen er kanskje en nytterobot som kan sette vanlige husholdninger i stand til å ha døgnkontinuerlig hushjelp. Men dit er det langt ennå. De roboter som finnes til hjemmebruk, er knapt brukbare til annet enn å skape stemning i festlig lag.

Sony solgte i mange år sin robothund Aibo, men måtte i januar i år legge inn årene. På tross av at hunden etter hvert hadde begynt å ligne på et virkelig kjæledyr, var det for få som var villige til å betale for den.

Kilde:
Microsoft Robotics Studio

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse