Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Roboter fra Microsoft

Sony har gravlagt robotbikkja si. Men nå tar Microsoft opp hansken med roboter til hjemmebruk.

Fujitsu kamsport-robot
Det vil trolig gå en stund før vi får se roboter med Microsoft-logo i butikkene. Foreløpig har Microsoft bare laget programvaren som skal styre de framtidige robotmodellene, og ser ikke ut til å ha ambisjoner om å lage dem selv.

Ny avdeling

– Vi håper på å kunne levere grunnlaget for at folk skal kunne lage robotapplikasjoner, slik at andre igjen skal kunne lage både programvare og maskinvare, sier direktør Tandy Trower i den helt ferske Microsoft-avdelingen Microsoft Robotics Group.

Miccrosoft finansierer i tillegg Center for Innovative Robotics ved Carnegie Mellon-universitet. Universitetet har arbeidet med roboter i flere år, og regnes som en pioner på området.

Drømmer om mekanisk hushjelp

Den nye Microsoft-gruppa skal primært jobbe med roboter på hjemmeplan. Industriroboter og avanserte roboter til tekniske oppgaver er det ingen mangel på.

Drømmen er kanskje en nytterobot som kan sette vanlige husholdninger i stand til å ha døgnkontinuerlig hushjelp. Men dit er det langt ennå. De roboter som finnes til hjemmebruk, er knapt brukbare til annet enn å skape stemning i festlig lag.

Sony solgte i mange år sin robothund Aibo, men måtte i januar i år legge inn årene. På tross av at hunden etter hvert hadde begynt å ligne på et virkelig kjæledyr, var det for få som var villige til å betale for den.

Kilde:
Microsoft Robotics Studio

Stikkord: Maskinvare, programvare