PC og norgeskart

Annonse


Bredbånd over hele landet

PC og norgeskartSom ITavisen skrev for en uke siden, har selskapet Nordisk Mobiltelefon planer om å tilby bredbånd til alle gjennom det gamle NMT-nettet, oppgradert med amerikansk CDMA-teknologi. Dette gjør det mulig å tilby trådløst bredbånd med hastigheter opp til 2 Mbit, i tillegg til at teknologien har lengre rekkevidde enn GSM og UMTS.

Bærbar WiFi-sone

ICE har planer om å tilby mobiltelefoni i nettet etterhvert, men foreløpig satses det kun på å tilby mobilt bredbånd til alle.

Interesserte kan velge mellom to pakker: Mobilt bredbånd er et USB-modem du kan ta med deg over alt. Portabelt bredbånd gir deg en transporterbar WiFi-sone som flere kan koble seg på.

Begrenset nedlasting

Tilkoblingsavgiften er 995 kr for Mobilt bredbånd, og 1995 for Portabelt bredbånd. Månedsavgiftene er henholdsvis 399 og 449 kr.

Annonse


Den store ulempen med tjenesten er at det foreløpig er satt et tak på nedlasting. Med Mobilt bredbånd kan du laste ned inntil 1 GB per måned. Portabelt bredbånd har en dobbelt så stor kvote. Er du nære nok til basestasjonen at du får hele hastigheten på to megabit per sekund, betyr det at du kan bruke opp hele månedskvoten i løpet av få timer.

Kilde:
ICE.no

Annonse