Annonse


Microsoft med iPod-utfordrer

Det er ingen hemmelighet at Microsofts MSN Music, har vært en betinget suksess i forhold til Apple-rivalen iTunes. Og MSN-kompatible MP3-spillere fra blant andre Creative og iRiver selger langt dårligere enn iPod, som har et sted mellom 70 og 75 prosent av markedet.

Allerede vist fram

Nå kan det komme til å endre seg. I følge nyhetsbyrået Reuters forteller kilder nær at Microsoft at selskapet allerede har demonstrert underholdningsspilleren, og at de har vært i kontakt med platebransjen for å diskutere lisensordninger for musikk. I tillegg lages det også en tilhørende musikktjeneste som skal konkurrere med iTunes.

Microsoft har foreløpig nektet å kommentere påstandene offisielt.

Xbox-utvikler

I følge Reuters sier kilder at prosjektet ledes av Robbie Bach, mannen som også ledet arbeidet med å utvikle Xbox.

Annonse


Etter at Bach tidligere i år ble forfremmet til sjef for Microsofts underholdningsavdeling, skrev han følgende i en epost til sine medarbeidere:

– Samtidig som jeg vil fortsette å spille en viktig rolle på spillfeltet, så vil jeg bruke mer tid på å arbeide med bredere utfordringer og muligheter på tvers av avdelingen.

Benekter

Tidligere i år benektet Microsoft rykter om at de utviklet en håndholdt versjon av Xbox-konsollen. Nå spekulerer enkelte blogger på nettet i om dette er de samme planene som med iPod utfordreren.

Kilder som Reuters har snakket med, og som skal ha prøvd en demoversjon av den nye musikktjenesten skal ha sagt at den er bedre enn iTunes.

– De har utviklet teknologi med veldig god musikkframførelse.
og
– iTunes er musikkbutikkenes 7-11, du har ikke lyst til å bli hengende der, sier en annen.

Kilde:
Yahoo News/Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse