htc_tytr

Annonse


Nye Windows-telefoner med 3G

htc_mteorDet finnes allerede mobiltelefoner (eller rettere sagt PDA-telefoner) med Windows Mobile Pocket PC som operativsystem som kan nyttiggjøre seg det mobile bredbåndsnettet som brukes i Norge. En av dem er HTC-produserte i-mate JasJar.

Lite 3G-støtte

Men det er vel lov å si at 3G-støtte har sittet litt lenger inne hos Windows-produsentene enn i for eksempel Symbian-leiren. Og på Windows Mobile Smartphone har vi ikke tidligere sett 3G. Det retter HTC nå på.

Det er nå i ferd med å rette seg. Samtidig som Qtek bytter navn til HTC (navnet på moderselskapet), kommer de med to nye modeller som begge har 3G innebygd.

Rare navn

Når det gjelder navnene på de nye modellene, gjelder det å holde tunga rett i munnen: TyTN og MTeoR.

Annonse


TyTN har foruten 3G også EDGE, GPRS og WiFi. Det er en trebåndstelefon som i tillegg til full mobil Windows og Office-pakke også har støtte for Acrobat (pdf)-dokumenter. Gjennom en standard mini-USB-port kan man koble til PC og andre enheter det finnes passende drivere for.
htc_tytr

Makrolinse

Telefonen har uttrekkbart QERTY-tastatur, 2,8 tommers skjerm, inngang for SD-kort og to kameralinser. Den ene linsen har makrofunksjon, slik at man kan ta nærbilder. Vekten er 180 gram.

MTeoR er lommevarianten, med 120 grams vekt og målene 112.4 x 49 x 14.8 mm. Det er den første Windows Smartphone-telefonen noensinne med Ellers er telefonen ganske lik storebror TyTN. Bortsett fra skjermen, som her er 2,2 tommer. Kamerakvaliteten er i underkant av det vi er vant til i dag, med bare 1,3 megapiksler.

Telefonene vil være tilgjengelige i Europa mot slutten av juli. I Norge opplyser imortøren Dangaard at telefonene vil komme i september, med norsk tastatur og automatiske oppsett for 3G med NetCom og Telenor.

Kilder:
Smartmobil.no
Pressemelding fra Dangaard (norsk importør av HTC)
HTC.com

reghardware.co.uk

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse