Annonse


Gullkorn fra Gates

Nettstedet news.com har laget en grundig oversikt over Gates-perler fra historien. Her er noen av dem:

– Det finnes ingen «bugs» av viktighet i programvaren vi har sluppet som et vesentlig antall brukere ønsker fikset, (Focus Magazine, 1995)

– Microsoft har hatt klare konkurrenter i fortiden. Det er godt at vi har museer til å dokumentere det. (På «Computer History Museum», 2004)

– Selv om 3 millioner datamaskiner blir solgt i Kina hvert år, og at folk ikke betaler for programvaren, så vil de gjøre det en gang i framtiden. Så lenge de har tenkt å stjele programvaren, så vil vi at de skal stjele vår. De blir på en måte bli avhengige, og da får vi vel finne en måte å innkassere på, ved neste tiår. (1998)

Annonse


– I likhet med omtrent alle andre som bruker e-post, så mottar jeg drøssevis med spam-eposter hver dag. Mange av dem tilbyr hjelp til å kvitte seg med gjelden, eller å bli rik kjapt, (Wall Street Journal, 2003)

– Suksess er en elendig læremester. Det forlokker smarte folk til å tro at de ikke kan tape. (The Road Ahead)

– Jeg skulle ønske at jeg ikke var den rikeste i verden. Det kommer ingenting godt ut av det. Man blir mer synlig av det. (Mai, 2006)

– Den beste måten å forberede seg på å bli programmerer på, er å skrive programmer selv og å studere gode programmer som andre har laget. I mitt tilfelle, så gravde jeg i søppelbøttene på «Computer Science Center» og gravde ut listene fra deres operativsystem. (1986)

– Når vi har informasjonsmotorveien, så putter jeg det der. Alle som vil betale for det, tja, én cent, kan se hvilke filmer jeg ser på, og hvilke bøker jeg leser, og diverse annen informasjon. Hvis jeg fremdeles er interessant, så skviser jeg ut penger når folk får tilgang til den delen av motorveien. (Playboy, 1994)

– I Microsoft er det mange briljante ideer, men bildet av at de alle kommer fra toppen, er jeg redd ikke er helt riktig. Men heldigvis kommer massevis. (BBC, 2001)

– Vi har gjort et godt stykke arbeid, men alle disse produktene blir gammeldags så fort…Det vil vare et begrenset antall år, og jeg vet ikke antallet – før vår undergang kommer. (Forbes Greates Business Stories of All Time, 1997)

– Det er virkelig kapitalismen som har mislyktes. Du vet kapitalisme er denne fantastiske tingen som motiverer folk, det er årsaken til at fantastiske oppfinnelser blir gjort. Men på dette området av sykdom verden over, så skuffer den oss. (Intervju med Bill Moyers, 2003)

– La oss innse det, den gjennomsnittlige datamaskinbrukeren har hjernen til en edderkoppape. (Til Andrew Lephter, 2000)

Kilde:
news.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse