Gates går fra Microsoft

Gates vil heller bruke mer tid på arbeidet med fondet han har opprettet til helse- og utdanningsfremmende tiltak verden over.

Microsoft har gjort Bill Gates til verdens rikeste mann, og han skal fortsette i sin rolle som selskapets styreleder og rådgiver. Han trapper gradivis ned, og vil overlate det øverste ansvaret for programvarestrategien til Ray Ozzie, som i dag er selskapets teknologisjef.

Mye penger

Fondet, som ledes av Bill Gates og hans kone Melinda, har en nettoverdi på hele 29,1 milliarder dollar (177 milliarder kroner), noe som tilsvarer bruttonasjonalproduktet til Luxembourg.

Stiftelsen har delt ut over 10,5 milliarder dollar (64 milliarder kroner) til forskjellige formål siden den ble opprettet i 2000.

Rekordgiver

Amerikanske Time kåret ekteparet Gates til «årets personer» i 2005, sammen med U2-vokalist Bono. Ifølge ukemagasinet har ingen tidligere gitt bort så mye penger så raskt.

Bill and Melinda Gates Foundation finansierer blant annet 90 prosent av budsjettet for arbeidet med å utrydde polio.

Stiftelsen deler også ut stipender til collegestudenter, penger til kampen mot aids, til vaksiner og til forskning på sykdommer som hovedsaklig rammer den tredje verden.

Se også:
Digi.no
News.com
Reuters
BBC