Google Picasa

Annonse


Online fotoalbum fra Google

Google PicasaGoogle kjøpte rettighetene til å bruke Picasa-teknologien i 2004. Picasa har frem til i dag vært gratis programvare som lar folk finne og redigere bilder på PC-en. Man kan også sende bildene til andre via Gmail eller poste dem i blogger.

Offentlige eller private album

Nå kommer Picasa Web album, som skal gjøre det enkelt å laste opp og lagre bilder på nettet. Opplastede album kan være offentlige eller private. Er de offentlige, kan hvem som helst skrive inn Gmailadressen de er lagret under. Er de private, er de bare tilgjengelige via en link du kan sende ut til spesielt utvalgte.

Brukerne behøver bare å klikke på bildene de vil dele, så er de online. Det er ikke nødvendig med Gmailkonto for å se bilder, og man blir informert når venner har lagt ut nye bilder. Hver bruker får lagringsplass til ca. 1000 bilder før de må betale for mer.

Kun for de få

Bildene endrer automatisk størrelse så de passer i skjermen, og brukere kan laste ned hele album med 1600 pikslers oppløsning. Dette er stort nok til å lage utskrifter i 10×15 cm størrelse.

Annonse


Picasa Web album er foreløpig i Beta, og vil i startfasen bare være tilgjengelig for spesielt utvalgte Picasa-brukere.

Kilde:
News.com

Annonse