black_hat

Annonse


Møter de slemme hackerne

black_hatMange er sikkert overrasket over at Microsoft møter opp i et slikt forum som The Black Hat Security Conference, som går av stabelen i Las Vegas i begynnelsen av august.

Digitalt selvforsvar

I følge nettleksikonet Wikipedia er Black Hat-hackere ansvarlig for mesteparten av de virus, ormer og trojanere som i dag plager alle som bruker PC. De som står bak den årlige konferansen beskriver imidlertid sin virksomhet som «digitalt selvforsvar».

Motsetningen til svart hatt-hackerne er White Hat, «snille» hackere som jobber for at samfunnet lettere skal kunne beskytte oss mot angrep og svindel. Slike «hvithatt»-hackere har ofte respektable jobber i politi, banker og sikkerhetsselskaper.

Skal presentere Vista

Hvor grensene går – og ikke minst hvem som er hvem og hva – brukes det daglig spaltekilometer på nettet for å diskutere.

Annonse


Microsoft er det første store IT-selskapet noen sinne som deltar på konferansen. Selv sier de at de ikke primært er til stede på konferansen for å lære noe av hackerne. Derimot er de der for å presentere de nye sikkerhetssystemene i Windows Vista.

Vi får tro at folket i salen følger ekstremt godt med…

Kilder:
eWeek.com
Blackhat.com
Wikipedia.org

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse