Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Billig blekk falmer fortere

Printerblekk er rådyrt. Mange velger derfor billigere blekk for å spare penger. Nå viser tester at dette blekket falmer langt raskere enn det originale.

canon i70 blekk
Hvor ofte har du ikke opplevd å kjøpe en billig printer, for så å oppdage at blekkpatronene nesten koster mer enn printeren? Det faktum at salg av printerpapir og -blekk er en viktig inntektskilde for printerprodusentene, gjør at mange har befunnet seg i denne situasjonen.

Uavhengig test

Nå har magasinet The Hard Copy Supplies Journal offentliggjort en test av fotoutskrifter som viser at billig printerblekk har langt kortere levetid enn det dyre originalblekket.

Testen er foretatt av Wilhelm Imaging Research, et selskap som i mange år har testet kvaliteten og holdbarheten på utskrifter i sitt eget laboratorium.

Omstridt test

Konlusjonen på denne testen ble at fotoutskrifter med billig blekk ser veldig bra ut i begynnelsen, men at de falmer overraskende mye raskere enn utskrifter med dyrt blekk. Årsaken kan være at de store printerprodusentene, som Canon, Epson, HP og Lexmark, har investert langt mer i å gjøre blekket sitt lysekte.

Noen av kriteriene i testen er omstridt. Blant annet har Kodak kritisert metoden og hevdet at laboratoriet bruker for sterkt lys.

Her kan du lese hele testen (krever registrering)

Kilde:
Digi.no

Stikkord: digitalkamera, Maskinvare