Annonse


Bergen kan bli trådløs

Nera Networks har utarbeidet en plan for å gjøre Bergen trådløs. I følge bt.no tenner Bergen Næringsråd på tanken, og sammen med Nera planlegger de å innkalle næringsliv, kommune og universitetsmiljøet til høsten for å diskutere planene.

– Interessant

Bergen Kommune hilser planene velkommen.

– Tanken og initiativet er veldig spennende og positivt. Vi ønsker så klart å ha en dialog med Nera og Bergen Næringsråd på dette, sier direktør for konkurranse og utvikling i Bergen kommune, Lars Tveit til bt.no

Diskuterer hvordan

Helt konkret hvordan nettverket eventuelt skal legges opp er ennå ikke bestemt.

Annonse


– Det er det vi holder på å diskutere. En løsning kan være at alle får et brukernavn og passord som de logger seg på med hjemme, men som de også kan bruke hvis de har maskinen med seg på en kafé i sentrum. Men standarten blir et alternativ eller et supplement til fast bredbånd, sier Thomas Simonsen i Nera Networks til iBergen.no

Spareprosjekt

Selskapet hevder at det vil være mye penger å spare for Bergen ved å gjøre byen trådløs.

En studie som tok for seg tilsvarende planer i Stockholm, viste at hovedstaden ville kunne spare 1 milliard kroner årlig på å installere trådløst nettverk.

Storprosjekt

Nera er allerede i gang med å lage trådløse byer i andre land, blant annet i England, Italia, Polen og Marokko. Dessuten utvikler de en nettverksløsning for en av Nord-Europas største hovedsteder, men ønsker ikke å fortelle hvilken.

Det er planer om å innføre trådløs by i Trondheim. Drammen har allerede et slikt tilbud. Det finnes likevel en rekke private nett som er gratis tilgjengelig for alle. En oversikit finner du på karlsbakk.net.

Kilder:
iBergen.no
BT.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse