cdma-modem

Annonse


Nytt 3G-nett til Norge

cdma-modemNordisk Mobiltelefon overtok 450 MHz-frekvensene etter det gamle NMT-nettet. Dette er nå oppgradert til et etterhvert landsdekkende 3G mobilnettverk ved hjelp av amerikansk teknologi.

Må kjøpe spesialmobil

I USA bruker man 450 MHz-frekvensen på lik linje med våre 3G-nett, ved hjelp av såkalt CDMA-teknologi. CDMA er en plattform som konkurrerer med GSM og UMTS.

Vanlige mobiltelefoner kan ikke brukes i CDMA-nettet, men Nordisk Mobiltelefon satser på å lansere telefoner som fungerer både med CDMA og GSM.

Tilbyr bredbåndsabonnement

I første omgang er imidlertid ikke nettet tenkt brukt som mobilnett, men som trådløst bredbånd med dekning tilnærmet overalt. Selskapet vil selge modem med antenne som kobles til PC-en via USB-kabel.

Annonse


Hastigheten varierer fra 300 kbps til 2,4 Mbps. Dette er langt hurtigere enn dagens 3G-nett. Foreløpig er prisen 399 kr per måned med en nedlastingsbegrensning på 1GB. Til sammenligning koster fri databruk av 3G-nettet 399 kr hos NetCom og 549 kroner hos Telenor.

– Et reelt alternativ

Nordisk Mobiltelefon mener at deres teknologi, med lengre rekkevidde og lavere utbyggingskostander er et reelt alternativ til både 3G og Wimax, og at de kan bli en viktig faktor i arbeidet med å få bredbånd til alle.

Har du strømløs hytte langt fra allfarvei, er det ihvertfall bare å hive seg rundt og skaffe setg modem og PC med håndsveiv.

Kilde:
Digi.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse