MacBook

Annonse


Hvit MacBook raskere enn svart

MacBookNettstedet MacWorld har testet de nye MacBook-maskinene fra Apple. Som de fleste har fått med seg, er den svarte macBook-en nesten to tusen kroner dyrer enn den hvite. Det eneste du får for de ekstra pengene er 20 GB større harddisk, samt, selvfølgelig, litt svart plast.

Hvit raskere enn svart

I den første testen testet man en hvit MacBook med 1.83 GHz prosessor opp mot en svart MacBook med 2.0 GHz prosessor. Her var resultatene omtrent som forventet. Overraskelsen kom da man skulle teste den hvite macBooken med 2.0 GHz prosessor opp mot den svarte.

Maskinene har en harddisk på enten 60(hvit) eller 80(svart) GB som leser med en hastighet på 5400 rpm.Når maskinene ble testet med Speedmark gjorde den hvite det bedre både i kompressor MPEG2 encoding-testen og i iMovie-testen, der man skulle legge en aldringseffekt på et videoklipp.

Sitter i harddisken

Nøkkelen ligger i harddisken. Når man byttet harddisk mellom de to maskinene, gjorde den svarte det best. Man installerte også en 100 GB 7200 rpm Seagate harddisk i den svarte MacBook-en. Da tok den fullstendig rotta på den hvite.

Annonse


Resultatet kan selvfølgelig skyldes tilfeldigheter eller en dårlig dag på fabrikken. Hvem vil uansett betale to tusen kroner for svart plast?

Kilde:
MacWorld
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse