Annonse


Nett-nøytralitet nedstemt

Dermed kan lobbyistene fra Microsoft, Google, eBay og Amazon se langt etter loven som skulle sikre dem mot at internettleverandørene priser båndbredde etter hvem som er villig til å betale mest for å få sin informasjon og sine varer fram.

Du stiller bakerst

Både de nevnte storselskapene og en rekke brukerorganisasjoner frykter at Internett i framtida skal baseres på en modell der storkunder som betaler mye får forrang framfor andre i nettet.

Det ville i så fall bety at for eksempel private fildeler ville stille bakerst i køen, bak for eksempel iTunes.

Microsoft tapte

På den «riktige» siden i striden står underlig nok Microsoft, Google, Amazon og Yahoo, som man skulle tro er i stand til å betale godt for å få forrang i nettet.

Annonse


På den andre siden står de store hardware-selskapene, som Cisco, 3M og Qualcomm. Samt ikke overraskende de største internett-tilbyderne og teleselskapene.

Fritt fram for «nettkupp»

Slik situasjonen er i dag, har alle i prinsippet like stor rett til å forsyne seg av nettets båndbredde, enten de heter Kåre Hansen eller Bill Gates.

Loven som ble nedstemt i Representantenes Hus torsdag skulle hindre at storselskaper «kupper» nettet med sine varer og tjenester.

Kilder:

BetaNews.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse