Windows Vista Beta 1

Annonse


Windows Vista for alle

Windows Vista Beta 1Microsoft slapp i går betaversjonen til Windows Vista til fri nedlasting. Det betyr at hvem som helst kan laste ned og teste operativsystemet.

Søker millioner av betatestere

Microsofts håp er at millioner av frivillige betatestere skal sørge for at de blir kvitt tusenvis av feil og bugs i operativsystemet i løpet av de kommende månedene. Målet er å bli ferdig med testingen i løpet av 2006, slik at produktet kan lanseres i januar neste år.

Interesserte brukere kan enten laste ned Windows Vista direkte fra Microsofts nettsider, eller bestille programvaren på DVD mot et mindre utlegg.

– Ikke for vanlige PC-brukere

Microsoft understreker at Windows Vista fortsatt ikke er klar for den vanlige forbuker. De oppfordrer imidlertid utviklere og IT-ansatte til å laste ned betaversjonen. Også den harde kjerne av entusiaster, som har en ekstra testmaskin stående, oppfordres til å gi Vista en prøvetur.

Annonse


Microsoft er på jakt etter millioner av betatestere. Selskapet advarer om at de likevel kan komme til å stenge tilgangen til betaversjonen dersom pågangen blir for stor.

Dropper PC-til-PC-synkronisering

Samtidig meldes det om at PC-til-PC-synkronisering er fjernet fra Windows Vista. Ifølge Microsoft skjer dette av «kvalitetsgrunner». De planlegger imidlertid fortsatt å gi kundene denne tjenesten «en gang i fremtiden».

Kilder:
News.com
Eweek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse