Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Session er GarageBand for PC

M-Audio hevder at deres programvare Session er PC-ens svar på GarageBand. Den eneste haken er at du må kjøpe hardware fra M-Audio for å få den.

M-Audio Session
Når musikere kjøper Mac bare for å ha muligheten til å kjøre GarageBand, må Apple forstå at de har gjort noe riktig. Programvaren har rukket å bli utrolig populær både blant musikere, podcastere og glade amatører.

Savner Garageband til PC

Ihuga PC-brukere har lenge fortvilet over at det ikke har vært mulig å oppdrive tilsvarende programvare for PC. Alternativene er enten for enkle, for kompliserte eller for dyre. Ingen klarer å matche GarageBand når det gjelder brukervennlighet og pris.

Nå har hardwareprodusenten M-Audio kommet med alternativet. Deres M-Audio Session utropes til GarageBand for PC. Anmelderne er stort sett fornøyde, men påpeker at programvaren krever mye prosessorkraft og forutsetter at du kjører Windows XP SP2.

Forutsetter kjøp av hardware

Haken ved M-Audio Session er at den bare fungerer sammen med hardware fra M-Audio. Programvaren følger med gratis når du kjøper selskapets Fast Track USB, som lar deg kjøre instrumenter og vokal direkte inn på PC-en via USB-porten. Fast Track USB koster ca. 100 dollar, eller 600 kr.

Vil du ha noe som er helt gratis, kan du prøve Audacity. Den fungerer på alle plattformer. Imidlertid klager mange brukere på at Audacity er for enkel i funksjonene og for kronglete i bruk. I og med at Audacity er fri programvare, utvikles det stadig nye plug-ins som gjør brukeropplevelsen bedre. Her kan du selv også bidra.

Kilde:
Gizmodo

Stikkord: lydogbilde, mac, pc, programvare