Annonse


MSN får også stryk

– MSN Music ble eksplisitt nevnt i vår opprinnelige klage sammen med CDON.com, Music Online.no og Prefueled.com, og vi ber om at deres vilkår også blir vurdert. Det har vi hatt med helt fra starten, sier Torgeir Waterhouse seniorrådgiver i Forbrukerrådet til Digi.no.

To navn – samme system

Som iTunes har også MSN Music og deres videredistributører et kopisikringssystem som gjør at bare et utvalg spillere støttes. Hos Microsoft/MSN kalles dette «Plays for Sure», et svar på Apples «FairPlay».

Begge navnene er nokså misvisende. Mens det for Apples vedkommende betyr at iTunes-filene bare kan spilles på en iPod, betyr det for MSNs vedkommende at de kan spilles på stort sett alle nyere MP3-spilere unntatt iPod. Som jo er den suverent mest utbredte spilleren med over 70 prosents markedsandel.

Støtte fra flere land

I følge Waterhouse vil MSN og deres forhandlere få høre fra Forbrukerombudet etter at iTunes-saken er ferdigbehandlet. Man vil også se på norske aktører som har signalisert at de kommer med musikknedlasting. En av disse er Norges største platekjede Platekompaniet.

Annonse


I flere andre land raser nå debatten om iTunes. Det norske Forbrukerombudet har fått støtte både fra Finland, Sverige og Danmark. Og i Storbritannia har platebransjeorganisasjonen BPI (British Phonographic Industries) gått ut og bedt Apple åpne iTunes for andre spillere enn iPod.

Forbrukerombudets brev til Apple/iTunes finner du på Forbrukerombudet.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse