Piratpartiet

Annonse


Piratpartiets medlemmer avslørt

PiratpartietDet var etter forrige ukes razzia mot The Pirate Bay at det også ble tatt beslag i servere som tilhørte Piratbyrån og Piratpartiet. Disse blir nå gjennomgått av politiet på jakt etter ulovligheter.

Få mistenkte

Samtidig har avisen Aftonbladet fått tak i Piratpartiets komplette medlemslister. Partileder Rickard Falkvinge er opprørt og har ikke ord for hva han mener om at listene nå spres på internett.

Ifølge Falkvinge har bare partiledelsen på seks personer samt tre-fire administratorer tilgang til hele listen.
– Jeg vet ikke hvordan lekkasjen har oppstått. Det kan finnes noen som har sveket sine idealer, sier Falkvinge til Aftonbladet.

Politiet avviser lekkasje-spekulasjoner

Ifølge et rykte på nettet skal medlemslistene være lekket fra en av serverne politiet tok med seg i razziaen.
– Dersom det er sant er det et overgrep av uhørte dimensjoner, tordner Falkvinge.
Politiets etterforskningsleder Håkan Roswall avviser blankt at politiet har noen interesse av piratpartiets medlemslister, og sier at de ikke engang vil bli lest dersom de dukker opp.

Annonse


Falkvinge vet ikke om den krypterte serveren er blitt hacket. Den er oppkoblet mot internett slik at administratorene skal ha tilgang.

Medlemsvekst etter razzia

Denne avsløringen kan potensielt være svært skadelig for Piratpartiet. Falkvinge tror imidlertid at det vil avhenge av hvordan listene er spredd. Piratpartiet skal ha fått hundrevis av nye medlemmer de siste dagene.

Kilder:
Aftonbladet.se
Expressen.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse