YouTube

Annonse


Nå skal YouTube tas

YouTubeØkningen i nettsteder som tilbyr brukergenerert videoinnhold, som YouTube, MySpace, Google Video og iFilm, setter grå hår i hodet på plateselskapene.

Videovekst bekymrer

De siste ukene har RIAA, den amerikanske platebransjens interesseorganisasjon, intensivert arbeidet mot uautorisert bruk av musikkvideoer, spesielt på hurtigvoksende YouTube.

You Tube, som nå hevder å ha seks millioner brukere og 40 millioner videvisninger per dag, har blitt et fristed for folk som legger ut digitale opptak av musikkvideoer, som oftest hentet fra MTV.

Sterkere lut mot YouTube

Nylig gikk RIAA ut med trusler om stevning mot YouTube-brukere som hadde lagt ut videoer med artister som Nelly Furtado, Beyonce og Rihanna. Brukere som forsøkte å få tilgang til innholdet etter dette, ble møtt med følgende budskap:
– Denne videoen er fjernet på forespørsel fra copyrightholder RIAA fordi innholdet var brukt uten tillatelse.

Annonse


Nå forbereder RIAA en intens kampanje mot nettsteder som YouTube og Google Video for å få bukt med alle de ulovlige videoene. Den offisielle linjen fra RIAA er at de holder YouTube ansvarlig for at inholdet på deres side er i tråd med lovverket, selv om RIAA hittil bare har gitt seg på individuelle YouTube-brukere.

Ny problemstilling

For 18 måneder siden ville hele denne problemstillingen vært overflødig, da plateselskapene alltid har sett på musikkvideoer som gratis reklame for det egentlige produktet – platene. I det siste har imidlertid videoene gått over til å bli en viktig inntektskilde – og med dette har behovet for beskyttelse økt.

Kilde:
Washington Post

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse