itunes 5

Annonse


iTunes-låten blir aldri din

itunes 5Komiteen for Internett og intellektuell eiendom i Representantenes Hus i Washington har hørt på lobbyistene fra store IT-selskaper som Yahoo, AOL, Apple og Real når de har utformet det som kan komme til å utrydde siste rest av privat råderett over filer du har kjøpt.

Selger bestemmer alt

Loven skal gjelde både materiale som er «lastet ned, delvis lastet ned eller streamet», som de heter i forslaget. Det er med andre ord den som har solgt deg filen og ikke du som kjøper som bestemmer hvordan, hvor mye, hvor ofte og hvor lenge den kan brukes.

Begrensingene er frivillige fra leverandørens side, og vil naturligvis ikke berøre filer du har opprettet på egenhånd.

Protest fra EFF

Dette er likevel stikk i strid med prinsippet om at den som kjøper en vare har full råderett over den. I den digitale verden vil denne retten begrenses. Dels for å hindre videredistribusjon og dels for å tjene penger i etterkant av salget.

Annonse


Nettrettorganisasjonen EFF (Electronic Frontier Foundation) har satt i gang en underskriftskampanje mot lovforslaget.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse