Annonse


Hollywood jubler etter razzia

Filmbransjens organisasjon MPAA (The Motion Picture Association of America) hevder ifølge nyhetsbyrået AFP at svensk politi gikk til aksjon etter påtrykk fra MPAA i november 2004.

Ingen trygg havn for tyver

– Razziaene i Sverige er en påminnelse til pirater verden over om at det ikke finnes noen trygg havn for opphavsrettstyver på internett, sier administrerende direktør Dan Glickman i MPAA.
Aksjonen, der rundt 50 politifolk deltok, kom som et resultat av en anmeldelse fra den svenske film- og musikkbransjens opphavsrettsorganisasjon Antipiratbyrån.
The Pirate Bay ble anmeldt for brudd på opphavsretten.

Løslatt

Tre personer på henholdsvis 22, 24 og 28 år ble pågrepet og tatt med til avhør onsdag, ifølge politiet i Stockholm. Alle tre ble løslatt etter avhør. Om de blir dømt, risikerer de tre to års fengsel.

Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT ble det gjennomført razzia på et titall andre steder i Sverige, blant annet i boliger og bedrifter, for å sikre ytterligere bevis.

Annonse


– Politiet lurt

Fildelernes egen interesseorganisasjon Piratbyrån mistet sin egen server i kjølvannet av politiaksjonen onsdag, fordi serveren delte lokale med serveren til The Pirate Bay.

Presseansvarlig Tobias Andersson i Piratbyrån tror politiet har blitt lurt av Antipiratbyråns anmeldelse.
– De tror at det finnes opphavsrettsbeskyttet materiale på våre og The Pirate Bays servere. Det er helt feil, sier han.
Andersson ser ikke på stengningen av nettstedet som et stort tilbakeslag for fildelerne. Han peker på at det snart dukker opp nye nettsteder med samme innhold igjen.

The Pirate Bay ble etablert i 2004 og ble verdens største Bittorrent-tracker etter at at Suprnova stengte dørene mot slutten av samme år. Nettstedet har også vært svært populært blant norske nettbrukere som leter etter norsk innhold.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse