logo_beijing2

Annonse


Gaming til Kina-OL?

logo_beijing2Det har ikke vært en prøvegren i OL siden OL i Barcelona i 1992. Likevel mener Owen at tiden er kommet til å få e-sport inn under de fem ringene. E-sport er svært populært i Kina, der OL skal arrangeres, og kan gi OL et løft blant yngre seere man ikke har sett maken til siden vinter-OL åpnet for snøbrett.

Norske lag i toppen

Allerede i dag arrangeres det store og prestisjetunge turneringer for gamere verden over. Flere norske lag, blant dem Team Catch Gamer har tidligere gjort det bra i disse.

Mens e-sport ikke innebærer de store fysiske utskeielsene, er spill som sjakk og bridge allerede idrettsgrener anerkjent av den olympiske komité. Disse idrettenes særforbund må dermed blant annet forholde seg til IOCs dopingregler.

– Gjør det uansett

Selv om IOC skulle sette seg på bakbeina, vil ikke Owen og GGL gi seg så lett:

Annonse


– Dersom kinesiske myndigheter godkjenner planen, vil vi gjennomføre et mesterskap med eller uten IOCs godkjenning. Vi har kanskje ikke ringene, men vi vil avvikle like i nærheten av stadion og nyte godt av OL-fokuset, sier Owen til CNN Money

Med proffsyklist Anita Valens positive dopingtest for koffein friskt i minne, spår ITavisen at enkelte Coca Cola-avhengige gamere kan få store problemer dersom planene blir virkelighet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse