Annonse


– Et grovt rettsovergrep

– Jeg ble stoppet av politiet da jeg var på vei til jobben. Forhøret pågikk i seks timer, forteller Svartholm til Aftonbladet.

– Vil få problemer

Han er svært opprørt over politiets framferd, og karakteriserer aksjonen som et rettsovergrep. Flere advokater gir uttrykk for i svensk presse at påtalemyndighene vil få vanskeligheter med å fremme saken for retten.

Hele 50 politifolk deltok i gårsdagens storstilte aksjon mot Pirate Bay. De fleste beslagene ble gjort i Stockhom og Göteborg-området. Samtlige av Pirate Bays servere ble tatt ned. I tillegg ble nettstedet til lobbyorganisasjonen Piratbyrån tatt ned.

– Lot seg lure

Bloggen piratbyran.blogspot.com er derimot oppe og går. Her hevdes det at politiet lot seg lure av filmbransjen til å foreta aksjonen.

Annonse


Mens politiet hevder at det finnes opphavsbeskyttet materiale på Pirate Bays servere, benekter folkene bak det som inntil i går var verdens største torrent-tracker dette.

– Misbruk av skattepenger

– Det synes som om man har narret politifolk som ikke er it-kyndige til å tro at serverne var fylt med opphavsbeskyttet materiale. Dette er grovt misbruk av skattepenger, heter det i bloggen.

Nettrafikken i Sverige gikk drastisk ned i går, etter at serverne ble stengt. Totalt er mellom 40 og 50 prosent av verdens totale Internett-trafikk relatert til torrents. I følge plate- film- programvare- og spillbransjen er brorparten av dataene som forflytter seg via torrents fra opphavsbeskyttet materiale.

– Ta det med ro

Mange nordmenn som har brukt ThePirateBay.org til å laste ned film, musikk og andre ikke helt lovlige ting var i går redde for at de kunne bli utsatt for interesse fra politiet. I følge Pirate Bays bakmenn kan de ta det med ro. Ingen data ble logget i deres system, og politiet kan dermed ikke finne ut hvem som brukte systemet.

Les også:
Piratbukta brenner! (IT-bloggen)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse