Annonse


Benekter at USA står bak

I følge gårsdagens utgave av nyhetsprogrammet Rapport tok amerikanske myndigheter i april i år opp spørsmålet om torrent-trackeren ThePiratebay.org med det svenske justisdepartementet.

– Fikk nei fra politiet

Henvendelsen skal ha skjedd etter at den mektige filmbransjeorganisasjonen MPAA (Motion Picture Association of America) hadde anmodet Washington om å instruere USAs ambassade i Stockholm om å ta affære.

Etter dette møtet skal justisdepartementet ha bedt politi og påtalemyndighet om å aksjonere. Politiet skal ha svart at rettstilstanden var uklar – at det slett ikke var sikkert at ThePirateBay-org drev ulovlig virksomhet.

I følge Rapport skal statssekretæren i justisdepartemenet da nærmest i desperasjon ha henvendt seg til riksadvokaten og rikspolitisjefen. De skal deretter ha gitt politiet ordre om å aksjonere.

Annonse


– Ingen kontakt med USA

Påstandene benektes på det mest bestemte av den svenske regjeringen. Statssektretær Dan Eliasson i justisdepartemenet sier til svensk radio at det ikke har forekommet noen kontakter av den typen Rapport beskriver.

Og rikspolitisjef Stefan Strömberg benekter at politiet har tatt i mot ordre fra regjeringen.

Det er imidlertid et faktum at MPAA har rost svensk politi i høye ordelag i en pressemelding etter onsdagens aksjon.

Nettstedet thepiratebay.org ble stengt etter et raid onsdag formiddag der 50 politifolk deltok. Nå sier nettstedet at de vil være oppe igjen i løpet av et par-tre dager.

Kilde:
Sveriges Radio

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse