Microsoft åpner Vista-galleri

En av de funksjonene som mange gleder seg til i det nye operativsystemet til Microsoft er Sidebar. Denne funksjonen i Windows Vista åpner for små, lett tilgjengelige nytteapplikasjoner av samme type som man kjenner fra blant annet Apples Mac OS X (såkalte Widgets) og Opera versjon 9.

Bygg dine egne

Nå skal Microsoft snart åpne Windows Vista Beta 2 for utviklere og IT-eksperter som ikke er en del av abonnementstjenestene til selskapet. For å gjøre klart til dette åpnet selskapet forrige helg nettsiden Windows Vista – Gadgets for Windows Sidebar.

Her får man en oversikt over tilgjengelige småprogrammer, i tillegg til at utviklere kan laste opp sine egne slike Gadgets (som Microsoft kaller det). For øyeblikket er det relativt få slike programmer som er tilgjengelige, men selskapet håper at dette vil endres i dagene og ukene som kommer.

Annonse

Derfor har de også sluppet en betaversjon av et programmeringsverktøy for de som vil lage Windows Live Gadgets både til Live.com og til Windows Sidebar.

Kilder:
Microsoft
BetaNews

Annonse
Annonse