– AllofMP3 er ulovlig

AllofMp3.com

AllofMp3.comDen mektige musikkorganisasjonen IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) anklager nå den populære musikknedlastingstjenesten AllofMP3.com for å ikke betale såkalte royalties til artistene, noe som skal gjøre den ulovlig.

For godt til å være sant

AllofMP3.com har en markedsandel på hele 14 prosent i Storbritannia og er nest størst etter iTunes. Mye av grunnen til populariteten er nok prisen, som ligger milevis under alle andre tjenester. Men IFPI hevder det er en grunn til at prisen er så billig.

– AllofMP3.com er ikke en lovlig tjeneste, hverken i Russland eller noe annet sted. I motsetning til lovlige tjenester betaler den ikke noe til artistene eller åndsverkseierne, noe som betyr at den i praksis stjeler fra de som lager musikken. Som de fleste ting som virker for godt til å være sant, er ikke alt som det skal være med AllofMP3.com, sier Lauri Rechardt i IFPI.

Annonse

Har ikke autorisasjon

MediaServices er selskapet bak AllofMP3.com og de hevder på sin side at de følger russisk lovgivning. De hevder også at musikken som distribueres er lisensiert via Russian Multimedia and Internet Society (ROMS).

Her ligger imidlertid litt av problemet. For Rechardt kan fortelle at ROMS ikke har noen som helst rettigheter til å lisensiere denne musikken og at både ROMS og AllofMP3.com er kjent med at plateselskapene ikke har autorisert tjenesten.

For tiden skal to separate saker mot tjenesten være til etterforskning i Russland.

Kilde:
AfterDawn.com

Annonse
Annonse