Ny student-Mac

Ny Apple eMac?

Ny Apple eMac?Selv om Apple har økt sitt salg i utdanningssektoren med 16 prosent det siste kvartalet presses selskapet hardt av billige PC-er. Derfor er det naturlig å tro at selskapet trenger en billigere maskin for å få virkelig innpass.

Den nye billigmaskinen som nå utvikles skal være en erstatter for den utgåtte eMac-serien som sist ble oppdatert for over to år siden. Designet skal være basert på det man ser på selskapets iMac-maskiner.

Ikke for deg og meg

Billigste maskin fra selskapet er Mac Mini som starter på 5 690 kroner), men denne vil nok være for liten til å kunne imponere skoleadministrasjoner verden over. iMac-serien starter på 11 990 kroner og en ny student-Mac bør kanskje ligge nærmere Mac Mini enn iMac i pris, mens ytelsen bør ligge et sted midt i mellom disse to.

Annonse

Det er imidlertid ikke kjent om Apple vurderer å selge maskinen til vanlige forbrukere. Når eMac først ble introdusert i 2002 var den bare tilgjengelig for utdanningsinstitusjoner, men sterkt press førte til at den ble sluppet løs kun to måneder senere.

Maskinen skal bli lansert i løpet av andre halvdel av 2006.

Kilder:
AppleInsider
Engadget

Annonse
Annonse