Komprimering av bilde

Annonse


MS lager JPEG-alternativ

Komprimering av bildeDatagiganten Microsoft fortsetter ikke overraskende kampen mot andres filformater. Nå følger de opp fjorårets WinHEC-annonsering om en PDF-konkurrent med å bruke årets konferanse til å fortelle om planene for Windows Media Photo (WMP).

Bedre kvalitet

Selskapet hevder dette bildeformatet vil være et alternativt til det aldrende JPEG-formatet. WMP-formatet skal kunne komprimere bilder ned til halvparten av plassen som et JPEG-bilde, men allikevel ha høyere kvalitet.

Videre skal formatet kunne inkludere flere forskjellige fargeformater, slik at man får et fargeskjema for utskrift og et for visning på skjerm. Man skal også kunne kjøre såkalt lossless komprimering.

På onsdag denne uken ble versjon 0.9 av dette formatet sluppet sammen med Windows Vista og WinFX-komponenten. På torsdag ble imidlertid nettsiden til Microsoft oppdatert og versjon 1.0 er tydeligvis ute allerede.

Annonse


Kilder:
Microsoft
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse