xbl_dash_update-400

Annonse


Microsoft oppdaterer 360

Programmererne i Xbox-avdelingen til Microsoft har vært opptatt i det siste. Først måtte båndbredden optimaliseres for de millionene av nedlastninger under E3, og nå som stormen er lagt seg, gjøres det klart til den første store oppdateringen til 360-dashboardet siden lanseringen i desember.

Nedlastinger i bakgrunnen

Og de har hørt på våre klager. Den viktigste fiksen i den kommende oppdateringen er nemlig muligheten til å laste ned innhold fra Marketplace eller Arcade i bakgrunnen, mens man spiller, ser på film eller gjør andre ting. Du slipper med andre ord å sitte og vente mens du laster ned nye demoer.

Begynner du å spille et spill over Xbox Live, pauses nedlastningene for å frigjøre båndbredden.

Ikke nok med det, du vil kunne plassere opptil seks nedlastninger i kø, og endre prioriteringer på disse fortløpende.

Annonse


xbl_dash_update-400

Videre vil Marketplace-funksjonen organiseres bedre, slik at det blir lettere å finne frem til innhold.

Andre forbedringer inkluderer muligheten til å boote direkte til dashboardet, selv om du har et spill eller en film i maskinen.

Mer elegant multimedia

Det kommer også forbedringer til musikkavspilling og filmavspilling. For eksempel kan du fortsette å høre på den samme musikken (enten fra CD, harddisk eller eksterne kilder) mens du bytter mellom forskjellige funksjonene i konsollen. Når du ser på DVD, bokmerkes filmen i tilfellet du for eksempel bytter til et spill. Det innebærer at du kan etterpå fortsette å se filmen der du slapp.

Til slutt kan du sette konsollens status til “away” etter 15 minutters inaktivitet, slik at dine venner over Xbox Live kan se at du er borte fra konsollen og ikke plager deg med invitasjoner eller meldinger.

Og helt til sist, støtten for USB-tastaturer skal være vesentlig forbedret.

Oppdateringen blir automatisk installert når du logger deg på Xbox Live. Nøyaktig dato for når den slippes er ikke klar, men det skal skje i løpet av neste uke. Og Microsoft fortsetter å jobbe med nye funksjoner, og lover at den neste store oppdateringen kommer til høsten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse