Google på alle Dell-maskiner

Den oppsiktsvekkende avtalen mellom verdens største PC-produsent og verdens største søkemotor/portal omfatter Google Desktop, Google Toolbar og Google som standard hjemmeside på nettleseren.

Uenighet om Explorer

Alt vil i følge avtalen ligge ferdig på Dell-PCer fra nå av og produksjonen av 100 millioner maskiner framover.

Både Microsoft og Yahoo var med i budrunden om preinstallert programvare på Dell-maskinene. Men Microsoft ville ikke godta at Internet Explorer 7 skulle utstyres med noe annet enn deres eget søkeverktøy (MSN Search og MSN Toolbar) som standard. Dermed røk de ut. Og Yahoo skal ha forlangt at Netscape, nettleseren de eier, skulle være standard.

Annonse

Firefox seiler opp

Det er nå trolig Firefox som blir standard nettleser på Dell-maskiner, med Google-programvaren integrert.

Dell-brukere kan selvsagt gjøre om på dette, og bruke både Intenret Explorer, og MSNs og Yahoos alternative søkeverktøy så mye de lyster. Avtalen betyr likevel enormt mye for Google rent PR-messig. Og for Dell er det et sterkt signal om at de ikke lenger er gift med Microsoft.

Kilder:
Reuters
BBC
BetaNews

Annonse
Annonse