Annonse


TEST: Nokia N80

Nokia prøver å overbevise oss om at de har sluttet å lage mobiltelefoner. De hevder nå at de utvikler avanserte multimediacomputere. En påstand vi har ledd mye av. Allikevel begynner vi etter hvert å se poenget til finnene. For Nokia N80 er så mye, mye mer enn en mobil.

Design og kommunikasjon

Det setter da også sitt preg på designet. For dette er en stor mobiltelefon. Ikke minst er tykkelsen noe helt annet enn vi ser på syltynne mobiler fra andre produsenter. Allikevel ligger den godt i hånden. Vi har også sansen for utseendet på den. Dette sammen med de gode tastene gjør at vi ikke har noe problem med designet.

Men det er funksjonaliteten som er viktigst på denne mobilen, og blant annet de gode datakommunikasjonsmuligheter trekker godt opp her. Det er snakk om 3G, EDGE og Wi-Fi, i tillegg til UPnP-støtte. Sistnevnte er en ny standard for enkel overføring av data til annet utstyr (for eksempel musikk til stereoen og vise mobilvideor på TV-en).

Imponerende multimedia

Allikevel er det multimediafunksjonene som fungerer. Kameraet er det beste vi har sett på en mobil i dag. 3,2 megapiksler gjør sitt til dette, med blant annet glimrende bilder i dagslys. Kamerafunksjonene hjelpes også av den fabelaktige skjermen (352 x 416 punkter).

Annonse


Musikkfunksjonene imponerer nesten like mye som kameraet. Lydkvaliteten er nesten på samme nivå som musikkflaggskipet N91 og ligger ikke noe tilbake for Walkman-mobilene til Sony Ericsson. Man trenger imidlertid et større minnekort (128 MB miniSD følger med) hvis man skal bruke den som en fullverdig MP3-spiller.

Anbefales på det varmeste

All denne teknologien gjør sitt både for å kjøre prisen i været. Den har endt på over 5 000 kroner, som er drøyt for en mobiltelefon, men kanskje noe man kan rettferdiggjøre når det gjelder denne modellen. Det vi ikke har noe sansen for et batterilevetiden, som er såpass svak at man ikke bør ha laderen så altfor langt unna. Man trenger nok en både på kontoret og hjemme.

Dette er imidlertid ikke nok til at vi ikke anbefaler denne mobilen på det varmeste. Med et design vi har sansen for og en funksjonalitet som ingen andre mobiler kan matche er det egentlig ingenting å lure på.

Du kan finne en mer utfyllende test på DinSide

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse