– Google planleggger «GTunes»

google_music

google_musicIkke overraskende har denne mulige tjenesten allerede blitt døpt «GTunes». De som kjenner Google-systemet inngående mener likevel at det er mer sannsynlig at navnet blir noe i retning av «GMusic» – eller kanskje rett og slett «Google Music».

Møte med plateselskaper

Årsaken til spekulasjonene er mange. Rent teknisk har de som følger med i Google.coms indre, tekniske liv oppdaget at katalognavnet /music har blitt lagt til i filen robots.txt. Det betyr med ganske stor sikkerhet at Google er i ferd med å opprette Google.com/music, eventuelt kombinert med domenet music.google.com.

En annen indikasjon er at Google-sjefene nylig hadde møte med plateselskapsmoguler om et mulig samarbeid. Det er ingen hemmelighet at Google føler seg ubekvemme når de ser Apples suksess med iTunes.

Annonse

Søker etter folk

Google så i forrige uke at de skulle legge ut rockgruppa Pearl Jams nye video. Denne skal imidlertid være gratis.

Endelig har Google søkt etter folk til en nyopprettet avdeling i New York som de kaller «Google Audio». Men trolig dreier dette seg mer om lydonnonser enn musikksalg.

Hva slags DRM?

Dersom «GMusic» skulle bli en realitet, må trolig Google måtte bruke en annen type kopisikring (DRM) enn Apples FairPlay eller Microsofts Plays for Sure. Platebransjen vil neppe godta et format som fritt kan kopieres og legges ut på nettet.

Google har ingen tradisjon for å ta seg betalt for sine tjenester, bortsatt fra annonsene. Musikken må de nødvendigvis ta penger for.

Kilde:
News.com blog

Annonse
Annonse