Tastatur laptop

Annonse


Mer spionasje på jobben

Tastatur laptopWebsense-undersøkelsen Web@work viser at antall selskap som rapporterte spyware-angrep økte med nesten 50 prosent i fjor. I tillegg har 17 prosent av alle selskaper med over 100 ansatte oppdaget tasteloggingsprogrammer i nettverkene sine.

Lurer brannmur og antivirus

Dette skjer til tross for oppdatert antivirus, anti-spyware og brannmurer. En av grunnene til den massive veksten i spionprogrammer blir antatt å være de mange spionvare-verktøyene som blir solgt på nettet.

For eksempel fantes det i april 2005 77 unike applikasjoner for å stjele passord. I Mars 2006 var tallet 197. Samtidig gikk antallet nettsteder som hoster tasteloggere opp fra 260 til 2157.

Liten tiltro til egne ansatte

Samtidig viser undersøkelsen at IT-ansatte ikke har mye tiltro til at bedriftens ansatte klarer å skille mellom phishing-sider og vanlige nettsider. 47 prosent av IT-sjefene oppga at ansatte hadde klikket på phishing-e-post.

News.com

Annonse


Annonse


Annonse