Ms_time

Annonse


Betal PCen pr. brukstime

Ms_timeFlexgo er et nytt tilbud til PC-brukere i fattige land. I stedet for å betale i månedsvise rater, kan brukerne nå betale ned PC og programvare med for eksempel en femkrone i timen.

Slås av når pengene tar slutt

Du betaler bare for den tiden du faktisk bruker PC-en. Om du plutselig skulle få dårlig råd, kan du jo bare sette den på et kott til finansene bedrer seg.

Første land ut er Brasil, der Microsoft har prøvd ordningen et års tid. på prøvebasis. Nå skal systemet rulles ut i Russland, Kina, Mexico, Slovenia, Ungarn og Vietnam. Det presenteres offisielt av Microsoft under Windows Hardware Engineering Conference i Seattle denne uka.

Kjede med på laget

Både Windows XP og selve maskinen kan betales på timebasis. Når du har brukt opp beløpet du har betalt inn, slutter PC-en gradvis å fungere ved at enekelte viktige applikasjoner stopper. Du får også en advarsel som forteller deg at PC-en vil stoppe helt om du ikke putter på mer penger.

Annonse


Microsoft ser et stort potensiale i denne betalingsordningen. I Brasil har de alliert seg med leverandøren Magazine Luiza, som i tillegg til PC-er forsyner det brasilianske folk med alt fra hjulvisper til gressklippere.

Intel og AMD er med

Hittil har kjeden solgt 1000 PC-er på denne måten. Kundene får også tilbud om å kjøpe PCen, men må da regne med en dyrere PC enn markedspris.

Både AMD, Intel, Lenovo (tidligere IBM) og Infineon har sagt seg interessert i å utvikle teknologi som gjør at betalingen av maskinvare kan beregnes ut fra tiden den brukes.

Hvem vet – kanskje dette også kommer til Norge en dag?

Kilde:
SeattlePi.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse