Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Er din maskin klar for Vista?

Microsoft har startet Get Ready-kampanjen for å få verdens maskiner klare til Windows Vista. Last ned programmet som sjekker din PC.

Windows Vista Capable
For det nye operativsystemet til Windows krever en del mer enn dagens versjon gjør og med en litt eldre maskin kan det hende at du ikke får utnyttet det nye systemet. Derfor har Microsoft startet en kampanje som lar deg sjekke om din maskin er klar.

Last ned testprogram

Med programmet Windows Upgrade Advisor Beta som kan kjøres på alle Windows XP-maskiner kan man scanne maskinvaren sin slik at man vet om systemspesifikasjonene er bra nok. Dette programmet kan lastes ned fra nettsidene til Microsoft.

Selskapet har også detaljert to versjoner av maskiner som vil fungere med Vista. Første er Windows Vista Capable, som vil kunne kjøre de fleste funksjonene i operativsystemet. Windows Vista Premium Ready kan kjøre alt, deriblant gjennomsiktige vinduer via Windows Aero.

Hva kreves?

For å tilfredsstille Windows Vista Capable trenger man en maskin med en moderne prosessor med klokkefrekvens på minst 800 MHz og et systemminne på minst 512 megabyte. I tillegg må grafikkortet støtte DirectX 9.

For å bli Premium Ready krever det på sin side en x86-prosessor (enten 32-bit eller 64-bit) med en klokkefrekvens på minst 1 GHz. Systemminnet må være på 1 GB, grafikkortet må ha minne på 128 MB og harddisken må ha minst 40 GB kapasitet. Man må også ha innebygd DVD-spiller.

Kilder:
CNET News.com
Engadget
BetaNews

Stikkord: Maskinvare, pc, programvare, windows