c350 motorola

Annonse


Motorola stråler mest

c350 motorolaI en stor undersøkelse foretatt av amerikanske Cellular Telecommunications Industry Association (CTIA) ligger amerikansk-produserte telefoner fra Motorola og Palm klart høyest når det gjelder såkalte SAR (Specific Absorbtion Rate)-verdier.

Z600 stråler minst

Telefoner fra europeiske og asiatiske produsenter ligger klart lavere, med Sony Ericsson som en vinner. Sony Ericsson Z600 er nummer 8 i oversikten over telefoner som stråler minst, mens de ikke er representert i det hele tatt på lista over de som stråler mest.

I rettferdighetens navn må det også sies at «stråle-verstingen» Motorola er representert på «minst stråling»-lista med to telefoner (MPx200 og L7089), på henholdsvis 2. og 3. plass. Nokia er derimot verken representert på listen over de verste eller beste.

Usikkert bilde

Det må sies at marginene er relativt små her, og at de til dels synes å være avhengig av hvordan antennen er plassert. Undersøkelsen gjelder i tillegg bare amerikanske modeller, som i mange tilfeller skiller seg fra de europeiske.

Annonse


Det er fortsatt usikkert om det er direkte sammenheng mellom SAR-verdier og fare for kreft på hjernen. Men de ferskeste undersøkelsene kan tyde på at det er en indirekte sammenheng mellom svært mye bruk av mobil mot øret og faren for svulst.

Les hele undersøkelsen HER.

Annonse