Internett-nøytralitet i fare

Fildeling

FildelingI USA kjemper nå tunge aktører som Microsoft, Amazon, Google og Yahoo for å sikre et lovforslag som sier svart på hvitt at internett skal være nøytralt. Ideen er at lovforslaget skal forhindre bredbåndsleverandørene i å rulle ut todelte fibernett.

Nøytralitetsforkjempere nedstemt

Nå har de fått en ny gruppe motstandere, etter at noen av verdens største hardware-produsenter, som Cisco, 3M, Corning og Qualcomm, sendte et brev til den amerikanske kongressen der de oppfordrer representantene til å la være å stemme for «en lov man ikke aner rekkevidden av».

Foreløpig har forkjempere for nettets nøytralitet, i stor grad demokrater, blitt nedstemt av republikanerne i kongressen.

Annonse

Vil prioritere betalt innhold

Organisasjonen Save the Internet frykter at bredbåndsleverandørene vil utnytte situasjonen til å få innholdsleverandører til å betale for å få prioritet på linjene til folk.

Bredbåndsleverandørene har gjentatte ganger lovet at de ikke vil blokkere trafikk eller sensurere nettsider. I stedet peker de på at det er nødvendig å reservere en andel av båndbredden til betalt innhold dersom store fiberutbygginger skal lønne seg. Derfor er de imot en lov som sikrer internetts nøytralitet.

Kilde:
News.com

Annonse
Annonse