Dette er Windows Live

Vegar Jansen i vår søsterpublikasjon DinSide Data tok i forrige uke turen til Microsofts hovedkvarter i Redmond utenfor Seattle.

Test selv

Der fikk han se mange av de nettbaserte tjenestene som Microsoft planlegger å lansere framover. Flere av dem også du teste, for betaversjonen (krever MSN Passport-konto) av det som skal bli din egen personlige Windows-portal på nettet er allerede klar.

Blant de store prosjektene som Microsoft har i ermet, er Live Messenger, Live Mail, LiveOneCare, Live Search, Live Local, Live Expo og Live Spaces.

Annonse

Nettet blir «mini-Windows»

Live Messenger og Live Mail er videreføringer av de gamle kjenningene MSN Messenger og Hotmail, med mange nye funksjoner som gir mange av de samme mulighetene på nettet som lokalt på PCen.

LiveOneCare er et nettbasert sikkerhetssenter der oppsettet for antivirus, brannmur og backup-rutiner ligger. Her vil også Microsoft legge inn sine framtidige supporttjenester.

Kart og søk

Live Search er som navnet tilsier en helt ny søkemotor som er integrert med Microsofts oppslagsverk Encarta. Her er også en bildesøkingstjeneste og skreddersydd, personlig søkeportal.

Live Local er et svar på Google Maps, med detaljerte kart over hele verden. Microsoft går likevel ett skritt videre med flyfotografier som viser et detaljnivå som ikke er mulig med satellitt. Foreløpig finnes dette bare for et fåtall større amerikanske byer. Det er uvisst hvor mye ressurser Microsoft vil bruke på dette.

Markedsplass

Live Expo kan kanskje sies å være Microsofts svar på eBay – en markedsplass for kjøp og salg av alt mellom himmel og jord. Med integrasjon mot Hotmail og Messenger håper Microsoft på å øke omsetningen ved hjelp av varsling og skreddersøm til den enkeltes behov og interesser.

Live Spaces er en videreføring av bloggtjenesten Spaces, som de fleste nå kjenner fra MSN Messenger. Også her er stikkordet integrasjon via en nettportal som samler alle dine Microsoft-tjenester under ett tak og gir deg oversikt og funksjonalitet tilsvarende den du er vant til når du jobber lokalt på din PC.

Les hele artikkelen HER.

Annonse
Annonse