Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TeliaSonera kjøper NextGenTel

Telenors gamle erkerival TeliaSonera har allerede solid fotfeste i det norske mobilmarkedet. Nå kjøper de landets nest største bredbåndsleverandør.

Powered by NextGenTel
Telenor og TeliaSonera har vært erkerivaler etter at den planlagte fusjonen mellom de to selskapene gikk i vasken. Nylig kunne avisene skrive at Telenors oppkjøpsraid har gjort selskapet større enn Telia Sonera, som tidligere var den ubestridte storebror.

Eier Chess og NetCom

Telia Sonera spiser seg imidlertid stadig inn på Telenors lukrative hjemmemarked. Tidligere har selskapet kjøpt opp NetCom og Chess, nå står NextGenTel, Norges nest største bredbåndsleverandør, for tur.

NextGenTel-aksjonærene har fått et tilbud som ligger 45,2 prosent over mandagens sluttkurs, og store aksjonærer har allerede takket ja. Det er ventet at TeliaSonera vil legge frem tilbud om å kjøpe resten av aksjene i selskapet i løpet av kort tid.

– Strategisk riktig

NextGenTel-ledelsen stiller seg positive til overtakelsen:
NextGenTels styre og ledelse har i lengre tid vært opptatt av selskapets strategiske posisjonering i fremtidens bredbånds-, mobil- og telekommunikasjonsmarked i Norden. Med selskapets klare nummer to posisjon på bredbånd i Norge, er selskapet opptatt av å kunne være med å spille en betydelig rolle også i Norden, og utfordre Telenor også her, sier konsernsjef Stokke i en kommentar til NA24

Stokke sier ingenting om oppkjøpet vil ha noen innvirkning på NextGenTels kundeservice, som tidligere har skaffet selskapet svært mye negativ omtale.

Kilde:
NA24