Netgear skype-telefon

Annonse


Første Skype-mobil til Norge

Netgear skype-telefonNetGear er et amerikansk selskap som har levert trådløsteknologi til forbrukermarkedet i ti år. Hittil har de vært kjent for sitt trådløse nettverksutstyr, og nå utvider de porteføljen med Skypetelefonen.

Mangler kamera og nettleser

Skypetelefonen kobler seg på nærmeste trådløse nettverk, og fungerer både med SkypeIn (Du får et telefonnummer andre kan ringe) og SkypeOut (Du ringer ut til vanlige telefoner). Den laster ned kontaktlistene fra Skype-kontoen din, og forteller deg hvilke kontakter som er tilgjengelige.

Foreløpig virker ikke Skype-telefonen med browser-autentisering. Det vetyr at den ikke fungerer med trådløse hotspots som krever dette. Telefonen har heller ikke kamera, nettleser eller noen av de andre finessene man etter hvert forventer i en mobiltelefon.

SkypeIn forbudt i Norge

Men en pris på i overkant av 2000 kr i butikk, tror vi denne telefonen foreløpig er for spesielt interesserte. Enda verre for konseptet er det at Post- og teletilsynet foreløpig har forbudt SkypeIn i Norge, fordi tjenesten ikke støtter nødnummer.

Annonse


En løsning vi har noe mer tro på er den Briiz Telecom har utviklet til bruk i Qteks Windows-mobiler. Dette er en IP/GSM-tjeneste, som hevder å få til sømløs overgang medllom IP og GSM etter hvert som du beveger deg mellom dekningsområdene.

“Alle” lanserer egne løsninger

Med Briiz-løsningen behøver du bare å sette et nytt SIM-kort i Windows-mobilen din. Folkene bak hevder også at det eneste du vil merke av overgangen mellom IP og GSM er den dårligere lydkvaliteten i GSM-nettet.

Alle vil være med på å kapre IP-brukernes mobiltrafikk i disse dager. Mens IP-telefoniselskapet Telio lanserer eget mobilabonnement der de hevder brukerne får tellerskritt til kostpris, går Sense-gründer Nadir Nalbant ut med tilbud om integrert IP-telefoni fra mobilselskapet Hello.

Spår tekstmeldingens død

Hello satser på Windows-mobiler, og Nalbant skapte bølger da han tidligere i år gikk ut og spådde at smarttelefoner med MSN Messenger ville erstatte SMS.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse