Annonse


MS får støtte i Google-krig

Microsoft har de siste årene ofte fått på pukkelen for å bruke sitt monopol til å holde konkurrentene unna. I forrige uke gikk Google til angrep på datagiganten for å fortsette med denne praksisen i forhold til søkemulighetene i nettleseren Internet Explorer 7 og det kommende operativsystemet Windows Vista.

– Respekterer brukerne

Amerikanske myndigheter ser imidlertid ikke ut til å være enige. Justisdepartementet i USA har nemlig kommet med en statusrapport på hvordan Microsoft håndhever konkurranseloven. Det er lite hyggelig lesing for Google.

Der hevdes det nemlig at de har gått gjennom søkeboksen og de har konkludert at implementeringen fra Microsoft «respekterer brukerne og dataprodusentenes standardvalg og at det enkelt kan endres».

Vil ha valgmuligheter

Hvordan brukerne laster ned nettleseren vil avgjøre hvilken søkemotor som brukes. Ved en oppgradering vil man sitte igjen med samme søkemotor som før oppgraderingen. Dersom man ikke har valgt søkemotor vil man imidlertid starte med MSN Search.

Annonse


Google på sin side hevder man bør få opp valgmuligheter ved oppstart av nettleseren slik at man har muligheten til å velge søkemotor i stedet for å måtte sitte igjen med Microsoft eget valg.

Kilde:
CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse